Lessen & Coaching

Counseling en Relatiewerk

Naast fysieke behandelingen bied ik intensieve gesprekken aan voor individuen en intieme of professionele partners. In deze sessies onderzoeken we op openhartige wijze welke invloeden en conditioneringen een vitale relatie met de ander (of het andere) in de weg staan. Vervolgens brengen we in kaart wat er nodig is om stappen in de gewenste richting te zetten. Deze en andere vragen komen aan de orde:

  • Welke situaties zorgen voor ontevredenheid in mijn leven?
  • Door welke gedragspatronen laat ik mij vaak leiden?
  • Hoe beïnvloeden deze patronen de manier waarop ik mij verbind met anderen?
  • Wat is de oorsprong van deze patronen en hoe ik kan ze ontzenuwen?

De gesprekken zijn gebaseerd op een aantal stromingen, waaronder de 5-Elementenleer, de Pathwork methode, TraumaHealing van Peter Levine, en op mijn ervaringen met cliënten.

Lessen

Ik geef twee verschillende workshops “Energetische Massage”

Je kunt een 3-daagse Basismodule volgen waarin je kennis maakt met het Oosters geneeskundige perspectief en de 5 Elementenleer. Naast het theoretische gedeelte ga je aan de slag met verschillende Westerse en Oosterse massagetechnieken en elementen uit de Craniosacraal Therapie. Tijdens de module wordt veel aandacht besteed aan de wisselwerking tussen gever en ontvanger. De manier waarop je een ander benadert en aanraakt is net zo belangrijk als de manier waarop je je laat benaderen en aanraken.

Tijdens de 2-daagse Vervolgmodule krijg je aanvullende theorie aangereikt en een aantal nieuwe massage- en behandeltechnieken. Vervolgens leer je om een eenvoudige en zeer effectieve diagnose te stellen (kijken, voelen en Hara-diagnose) en op basis daarvan een volledige behandeling te geven.

Nascholing

Onder de naam ‘High Five’ bied ik, in samenwerking met een collega, een nascholingsmodule aan. De module heet ‘Craniosacraal technieken in je Shiatsupraktijk’ en is geschikt voor praktiserende Shiatsutherapeuten, Acupuncturisten en andere therapeuten die werkzaam zijn in de parallelle zorg.

In deze 2-daagse workshop kijken we naar de driedeling in het lichaam aan de hand van Shiatsu en Craniosacraal technieken. Naast het werken met de drie Warmers, concentreren we ons op de zgn. drie Poorten: nek, diafragma en bekken. Je leert contact maken met het Craniosacrale vocht, ook wel liquor genoemd, en het bijbehorende ritme. Dit doe je op een verstilde manier die het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. We onderzoeken hoe we deze manier van werken en de meer dynamische benadering van Shiatsu samen kunnen laten vloeien.